run

run
run

lördag 9 november 2013

Lussekatter glutenfria

Ca 10-12 st

5 st ägg eller 3 st ägg och 5 äggvitor
2 msk stevia
2 tsk vaniljpulver

1 dl grädde
4 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 dl mandelmjöl
20 g smör och 20 g kokosfett smält
1/2 dl kokosnötsmjöl 
0,5 g saffran 

1 ägg för pensling

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa ägg och sötning fluffigt.
Häll ner grädde och fett och fortsätt vispa.
Blanda de torra ingridienserna och blanda ner i smeten och rör väl.
Låt stå och svälla i ca 5 min.
Rulla 10-12 korvar av smeten med blöta händer och forma till lussekatter.
Pensla bullarna.
Sätt in i mitten av ugnen i ca 15 min.
Njut med en kopp gott The till!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar