run

run
run

torsdag 28 november 2013

Pepparkakor glutenfria

2 dl mandelmjöl 50 g smör
50 g kokosfett0.5 dl stevia 
2 tsk vaniljpulver
3 tsk pepparkakskryddor1 msk fiberhusk 0.75 dl kokosmjöl 3 st äggvitor 


1. Gör pepparkaksdegen dagen före och låt den vila i kylskåpet under natten.
2. Smält smör, kokosolja, stevia och kryddor i en kastrull.
3. Rör ner mandelmjöl och fiberhusk.
4. Låt stå en halvtimme och svälla.
5. Vispa äggvitan hårt.
6. Vänd ner äggvitan försiktigt i kaksmeten.
7. Tillsätt kokosmjöl och blanda om till en fast pepparkaksdeg.
8. Forma till en rulle och linda in i plastfolie.
9. Sätt ugnen på 200 grader.
10. Kavla ut degen och tryck ut pepparkakor med hjälp av formar.
11. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
12. Grädda i mitten av ugnen i ca 8 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar