run

run
run

fredag 31 januari 2014

Chlorella

Chlorella är väldigt basiskt så därför har jag valt att äta detta tillskott under 8 veckor för att se vad jag får för effekt. Trots att jag nu slutat med kaffe och the så känner jag mig ovanligt pigg vilket borde innebära att min kostomläggning är positiv:)


Chlorella är en sötvattensalg. Den innehåller mest klorofyll av alla växter i världen (2-4 %), därav dess namn chlorella. Den har existerat på jorden i miljarder år och var bland de första växter som överhuvudtaget fanns. Chlorella är en av jordens nyttigaste födoämnen och är idealisk föda för människan. Särskilt sägs chlorella ofta vara utrensande och hävdas kunna hjälpa till att föra ut tungmetaller och andra gifter.

Näringsinnehåll i chlorella

Chlorella innehåller, förutom massor av protein och goda fetter, mycket C-vitamin och karotener, vilka båda fungerar som antioxidanter. Även flera B-vitaminer finns i hög koncentration. En vetenskaplig rapport ger indikationer på att ett dagligt intag av chlorella kan reducera högt blodtryck, sänka kolesterolvärden, skynda på sårläkning och stärka immunsystemet. Man har också sett effekter såsom bättre matsmältning och balanserande av PH-värdet i kroppen.

Vår chlorella

ALGOMED® chlorella odlas i Tyskland i ett raffinerat och slutet system av glasrör. Detta gör bland annat att chlorellan kan hållas helt fri från all typ av kontaminering såsom tungmetaller, växtgifter, insekter, djur och bakterier. Dessutom utsätts den för maximal mängd solljus och kan genom detta utveckla maximal mängd klorofyll. Ingen annanstans på jorden produceras chlorella av en sådan hög renhet och kvalitet.

Hur används chlorella?

Vi använder chlorella som supertillskott i smoothies och liknande. Men man kan också utnyttja dess spännande färggivande potential - prova att göra grönt strössel genom att blanda riven kokos med en liten nypa chlorella!
Text från www.ravarubutiken.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar