run

run
run

söndag 19 januari 2014

Kladdiga choko/bananmuffins glutenfria

Tanken var inte riktigt att de skulle bli kladdmuffins men de blev otroligt goda:)
Jag fick ett fantastisk fint kokosnötsmjöl av mamma nyligen som jag va tvungen att testa, men har provat att baka med kokosnötsmjöl tidigare och det har blivit torrt och smaklöst så verkar vara vissa märken som fungerar. Att blanda i gammaldags mjölk gjorde den råa kakaon mjuk och len. Riktigt nöjd:) Vill man ha dem sötare funkar både honung och stevia bra.

7 äggvitor
1 ägg
1,5 dl kokosnötsmjöl
0,5 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
1 stor skivad banan ev sötning
2-3 msk raw kakao
1 dl mild naturell yoghurt 
1 dl gammaldags eko mjölk
2 - 5 msk vatten
1 knapp tesked bakpulver

Sätt ugnen på 190 varmluft eller 200 grader i vanlig ugn.
Vispa äggen länge med elvisp minst 5 min.
Häll ner övriga ingridenser och vispa tills smeten är jämn och slät, är den för tjock så ta lite mer mjölk.
Klicka upp i formar och grädda i ugn i ca 15-20 min.
De ska vara lite kladdiga i mitten:)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar