run

run
run

torsdag 23 maj 2013

Chokladmuffins utan socker och gluten

 

  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 msk kokosmjöl går att byta ut mot mandelmjöl
  • 2,5 msk kakao
  • 1,5 dl Stevia (strö)
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 1 krm ekologiskt vaniljpulver
  • 50 gram smör
  • 2 ägg
  • 6 msk vispgrädde
  • 30 g mörk choklad i bitar (ostötad)
  1. Värm upp ugnen till 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull eller en mikrovågsugn.
  3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  4. Rör i smöret, äggen och grädden i mjölblandningen.
  5. Fördela smeten mellan 8 stora muffinsformar på en ungsplåt, pilla ner chokladbitarna i smeten.
  6. Ställ in ugnsplåten i ugnen och grädda muffinserna i cirka 25 minuter.



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar