Chokladmuffins utan socker och gluten
- 1 dl mandelmjöl
- 2 msk kokosmjöl går att byta ut mot mandelmjöl
- 2,5 msk kakao
- 1,5 dl Stevia (strö)
- 0,5 tsk bikarbonat
- 1 krm ekologiskt vaniljpulver
- 50 gram smör
- 2 ägg
- 6 msk vispgrädde
- 30 g mörk choklad i bitar (ostötad)
- Värm upp ugnen till 175 grader.
- Smält smöret i en kastrull eller en mikrovågsugn.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
- Rör i smöret, äggen och grädden i mjölblandningen.
- Fördela smeten mellan 8 stora muffinsformar på en ungsplåt, pilla ner chokladbitarna i smeten.
- Ställ in ugnsplåten i ugnen och grädda muffinserna i cirka 25 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar