run

run
run

lördag 26 april 2014

Raw burger

Jag hittade lite inspiration på nätet från lite olika recept och gjorde valnötsburgare med raw sourcream och raw ketchup. Helt galet gott och detta kommer absolut testas igen:) Mums!
Detta är lagom till 3-4 pers.

Burgare:
2 dl blötlagda avrunna valnötter
2 dl blötlagda avrunna solrosfrön 
6 st stora blötlagda soltorkade tomater
5 st skogschaminjoner hackade
1 msk tamari
1 morot hackad i bitar
1 tsk oregano
1 tsk timjan
1 tsk basilika 
1 tsk paprika torkad
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta

Mixa allt till en slät smet och låt stå i en bunke medans du gör sourcream o ketchup.

Sourcream:
1 dl blötlagda avrunna cashewnötter
2 msk äppelcidervinäger 
Saft från en halv citron
Lite vatten efter behov

Kör allt i en shaker med stavmixer tills du fått en slät, fluffig smet.

Ketchup:
2 st mogna hackade tomater
2 st hackade dadlar
1 msk olivolja 
1 msk äppelcidervinäger 
7 st blötlagda soltorkade tomater

Kör allt i mixer väl och smaka av med ev salt.

Servering:
Forma burgare av valnötsfärsen och servera med ketchup, sourcream, hackad rödlök och färsk tomat.Strö lite persilja över burgarna. Otroligt fina smaker som passar mycket bra tillsammans.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar