Detta är lagom till 3-4 pers.
Burgare:
2 dl blötlagda avrunna valnötter
2 dl blötlagda avrunna solrosfrön
6 st stora blötlagda soltorkade tomater
5 st skogschaminjoner hackade
1 msk tamari
1 morot hackad i bitar
1 tsk oregano
1 tsk timjan
1 tsk basilika
1 tsk paprika torkad
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
Mixa allt till en slät smet och låt stå i en bunke medans du gör sourcream o ketchup.
Sourcream:
1 dl blötlagda avrunna cashewnötter
2 msk äppelcidervinäger
Saft från en halv citron
Lite vatten efter behov
Kör allt i en shaker med stavmixer tills du fått en slät, fluffig smet.
Ketchup:
2 st mogna hackade tomater
2 st hackade dadlar
1 msk olivolja
1 msk äppelcidervinäger
7 st blötlagda soltorkade tomater
Kör allt i mixer väl och smaka av med ev salt.
Servering:
Forma burgare av valnötsfärsen och servera med ketchup, sourcream, hackad rödlök och färsk tomat.Strö lite persilja över burgarna. Otroligt fina smaker som passar mycket bra tillsammans.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar