run

run
run

söndag 27 april 2014

Raw cheesecake/cupcake 3 lager

Detta påhitt kom jag på i veckan och resultatet blev sååå bra. Egentligen skulle toppenlagret vara hallon men fick blanda ut med jordgubbar då det inte fanns ekohallon i butiken. Jag har kört mycket på känsla så har inga exakta mått utan nedan är endast en uppskattning.

Chokladbotten:
13 st blötlagda dadlar 
2 nävar blötlagda mandlar
Kokosolja 
Kakaopulver raw
Vanilj 

Mixa allt tills smeten är riktigt kladdig och seg.

Mellanlagret avokadocream:
1 1/2 mogen avokado
1 skivad banan
1 msk honung 
Kardemumma 

Mixa till en jämn slät smet.

Topplagret hallon/jordgubbsmousse:
1 dl blötlagda cashewnötter
1 dl hallon frysta 
1 dl jordgubbar frysta 
2 tsk vanilj 
1/2 skivad banan

Mixa allt till en slät smet.

Använd muffinsformar, jag tog silikonvarianten. Börja med chokladlagret och bygg vidare med mittenlagret och avsluta med att spritsa topplagret och ställ in i frysen i ca 1 timme, ta ut ca 15 min innan servering. Njut av en hälsosam och mycket god dessert:)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar