Sjukt gott, Markus var chockad och kunde inte förstå att det blev så här gott utan pasta, ost och kött.
Jag har gjort om lite i receptet från Vibekes rawfoodbok då jag av olika orsaker undviker salt och drar ner på oljan så smaka dig fram. Lagom för minst 4 vuxna.
Tomatsås:
2,5 dl färska hackade tomater utan kärnor
1 1/2 dl blötlagda soltorkade tomater
2 tsk torkad oregano
2 msk olivolja
1 st medjoolddadel
1 msk färsk citronsaft
1 vitlöks klyfta
Nötost:
3 dl cashewnötter
1 msk färsk citronsaft
1 orange paprika
1/2 msk färsk timjan
1 msk färsk persilja
Vatten efter behov den ska bli fluffig.
Grön pesto:
3 dl färska basilikablad
1 dl persilja
0,5 dl cashewnötter
1 medjoolddadel
1/2 dl olivolja
1 msk färsk citronsaft
1 vitlöksklyfta
Valnötslager:
3 dl valnötter blötlagda
2 dl soltorkad tomater blötlagda
1 msk olivolja
1 st medjoolddadel
2 msk färsk salvia
2 tsk torkad oregano
Spenatlager:
4 dl tinad bladspenat låt vattnet rinna av
Pasta:
3 st små skalade zucchini
Mixa alla såser separat och lägg i olika skålar och skiva zucchinin tunt med osthyvel.
Bygg lasagnen så här:
Grunda med zucchini ett tjockt lager överlappande, lägg sedan valnötslager på zucchinin och fortsätt med nötost, tomatsås och pesto avsluta med ett tjockt lager spenat, på mer mer zucchini och börja om.
Garnera med bladspenat och basilikablad!
Låt stå några minuter och njut sedan:)
Ser Fantastiskt gott ut :-)
SvaraRadera